Optimalisatie van uw supply chain

Onze grootste expertise en de belangrijkste dienstverlening naar onze cliënten is netwerkontwerp. We helpen bij het vinden van een uitvoerbare en robuuste netwerkoplossing. Wat is de beste locatie voor onze magazijnen, hoeveel hebben we er nodig, wat is hun grootte?

Door allerlei maatschappelijke veranderingen, zoals globalisering, ontwikkeling van nieuwe markten, fusies, overnames, nieuwe leveranciers en klanten, staat de prestatie van een netwerk onder constante druk. Eén van de meest strategische beslissingen die een bedrijf moet nemen betreft de netwerkstructuur. Waar wordt er geproduceerd, magazijnen/distributiecentra, klanttoewijzingen, serviceniveaus. De eerste stap in de aanpak is het beoordelen van de noodzaak voor verandering. Zijn er cruciale veranderingen, intern en extern, die ervoor zorgen dat de netwerkstructuur aangepakt moet worden? Voldoet ons netwerk nog steeds aan onze behoeftes? En is het nog kosten-efficiënt?.

 

Krachtige tools

Het beantwoorden van deze vragen kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Zonder structurele aanpak is het bijna onmogelijk om verbeteringen te vinden. We bieden een uitgebreide methode voor het optimaliseren van netwerken en het zoeken naar verbeteringen. Hiervoor gebruiken we een state-of-the-art platform voor het modelleren van bedrijven en hun netwerkstructuur: LogicNet Plus XE. Dit stelt ons in staat om bedrijfsstrategie en customer service doelstellingen succesvol te vertalen in efficiënte netwerkoplossingen. Het platform combineert geavanceerde optimalisatietechnieken met een zeer gebruiksvriendelijke user-interface waardoor ‘s werelds meest complexe supply chains doorgerekend kunnen worden.

Daarnaast zijn vele verschillende soorten analyses zijn mogelijk: hoe ziet de huidige situatie er uit? wat verandert er als we naar de greenfield-oplossing kijken? wat gebeurt er als we de service veranderen? Wat als de Oost Europese markt met 15% groeit? Wat als brandstofprijzen met 20% stijgen? Wat als de belangrijkste aanvoerhaven geblokkeerd wordt? Etcetera.

Het gebruik van werkelijke tarieven

Wat Argusi.org uniek maakt is de combinatie die we vervolgens maken met onze database van accurate en actuele transporttarieven. Dit zorgt ervoor dat de logistieke netwerken die we ontwerpen gebaseerd zijn op daadwerkelijke tarieven en prestaties van carriers. In de figuur kun je een typische output terugvinden: de uitgesplitste kosten op basis van het aantal distributiecentra.

 

This post is also available in: Engels

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X