Het Warehouse Benchmark programma

Img_Header_017Warehouse

In navolging van onze populaire transport benchmark zijn we in 2011 gestart met het benchmarken van warehouse kosten en prestaties. Momenteel kunnen op maar liefst 51 indicatoren locaties vergelijken en kunnen we inzicht verschaffen in de wijze waarop er binnen verschillende sectoren gepresteerd wordt. We hebben hard gewerkt aan een methode die niet alleen een vergelijking maakt tussen de kosten en verschillende kwalitatieve kenmerken, maar ook in staat is om aan te geven waarom een bepaalde locatie beter scoort dan de andere.

Overzicht van de warehouse survey

Click voor een indruk van de survey

De opzet van de benchmark

De truc is natuurlijk om daadwerkelijk een goede vergelijking te maken. Appels met appels vergelijken. Het op een betrouwbare manier vergelijken van locaties is onmogelijk als er geen rekening gehouden met zaken als temperatuurzones, gevaarlijke stoffen, automatisering, type product, mechanisatie en ga zo maar door. Vandaar dat we afgelopen jaar erg veel tijd hebben geïnvesteerd in het ontwikkelen van een doortimmerde systematiek die het mogelijk maakt om prestaties van warehouses werkelijk goed te kunnen vergelijken.

Overzicht van de benodigde informatie

Click voor een indruk van uitkomsten

Click voor een indruk van uitkomsten

Het resultaat

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat ons dat gelukt is. Door een uitgebreide vragenlijst, kwalitatief zeer hoogwaardige informatie, een dataset die groot genoeg is en krachtige evaluatie techniek zijn we in staat om daadwerkelijk verbanden te leggen. Hierdoor kunnen we niet alleen objectief de prestatie van een warehouse meten en rapporteren en leveren we in een overzichtelijke rapportage 51 prestatie indicatoren op.

Overzicht van de resultaten

Appels met Appels vergelijken

Het proces is eenvoudig. De invoer bestaat uit het invullen van een lijst waarin het warehouse dat gebenchmarked moet worden de maat wordt genomen. Ongeveer 110 dimensies en karakteristieken moeten worden ingevuld. Dit vraagt best een aanzienlijke inspanning maar dit is absoluut noodzakelijk om daadwerkelijk een goed vergelijk te kunnen maken en ook binnen de eigen sector uitspraken te kunnen doen. Zo voorkomen we dat we een warehouse met alleen palletplaatsen vergelijken met een locatie waarin vriezers, koelingen en conveyors staan opgesteld.Read More

Img_ICO_vinken

Industrie specifieke analyse

In de benchmark houden we rekening met sector specifieke aspecten en kenmerken waardoor het vergelijken van sites binnen de eigen industrie mogelijk wordt..

Img_ICO_klok

Uitgebreide analyse

Het gaat bij de warehouse benchmark om een uitgebreide vragenlijst en analyse op een groot aantal KPI’s, in totaal 110 indicatoren kunnen worden bekeken

Img_ICO_Tandwiel

Productiviteit

De productiviteit van uw locatie nauwkeurig in beeld gebracht rekeninghoudend met de complexiteit, specifieke set-up, order karakteristieken.

Img_ICO_Geld

Inzicht in de kosten

Naast inzicht in de productiviteit van de locatie worden ook de kosten nauwekeurig in kaart gebracht en vergeleken met warehouses binnen en buiten de eigen sector.

Img_ICO_box

Uitbesteed? geen probleem

Ook indien warehousing of activiteiten zijn uitbesteed dan kan de benchmark uitgevoerd worden. Prestaties, productiviteit en kosten. 

Img_ICO_Telraam

Concrete aanbevelingen

Naast het sec vergelijken van het warehouse komen er ook concrete aanbevelingen naar voren die handen en voeten geven aan mogelijke verbeteringen.

Img_ICO_sum04

Eerste benchmark

Wilt u meer informatie over de benchmark laat het ons dan weten.

Momenteel kunnen op maar liefst 51 indicatoren locaties vergelijken en kunnen we inzicht verschaffen in de wijze waarop er binnen verschillende sectoren gepresteerd wordt. We hebben hard gewerkt aan een methode die niet alleen een vergelijking maakt tussen de kosten en verschillende kwalitatieve kenmerken, maar ook in staat is om aan te geven waarom een bepaalde locatie beter scoort dan de andere.

.

Wie gingen u voor?

Hieronder staan enkele van onze opdrachtgevers vermeld die gebruik hebben gemaakt van de benchmark producten die we aanbieden

Logo_DPD_100x80 Logo_PonLog_400x80v3 Logo_TU_80x80 Logo_Life_100x80 Logo_Tyco_100x80 Logo_Abbott_100x80

In navolging van onze populaire transport benchmark zijn we in 2011 gestart met het benchmarken van warehouse kosten en prestaties. Momenteel kunnen op maar liefst 51 indicatoren locaties vergelijken en kunnen we inzicht verschaffen in de wijze waarop er binnen verschillende sectoren gepresteerd wordt. We hebben hard gewerkt aan een methode die niet alleen een vergelijking maakt tussen de kosten en verschillende kwalitatieve kenmerken, maar ook in staat is om aan te geven waarom een bepaalde locatie beter scoort dan de andere.

.

Hoe kunt u meedoen?

Er zijn verschillende manieren waarop u mee kunt doen met de warehouse benchmark. Om u een indruk te geven van de werkwijze en uitkomsten kunt u gratis deelnemen en uw locatie benchmarken op een aantal KPI’s. Daarnaast kunt u een volledige benchmark laten uitvoeren waarbij ook vergeleken wordt met locaties in de sector.

.

Direct aanmelden voor de benchmark

U kunt zich hier aanmelden voor de benchmark en ontvang een inlogcode en verdere instructies voor de benchmark. Aanvragen brochure met aanvullende informatie over de benchmark kan ook. We hebben deze brochure beschikbaar in hardcopy en digitaal voor u beschikbaar.

button_test01

 

Voor meer informatie over de wijze de benchmark wordt uitgevoerd.

Aanvullende informatie aanvragen?

Of misschien heeft een andersoortige vraag over de methodiek of uitkomsten? Laat het ons weten en we gaan onze uiterste best doen om u van dienst te zien. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 020 262-0011

This post is also available in: Engels

Tags:, ,

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X