Over ons

Pile of paper cards with pencil and stopwatchWelkom. Wij zijn Argusi, een onafhankelijk onderzoeksbureau gericht op het leveren van hoogwaardige marktinformatie en producten die onze opdrachtgevers direct in staat stellen hun supply chain te verbeteren. We doen dit door het leveren van (1) hoogwaardige marktinformatie, (2) supply chain optimalisatie en (3) actief op zoek te gaan naar synergie tussen bedrjiven. Simpel gezegd vergelijken we prijzen en prestaties in de supply chain, kunnen we goed rekenen en helpen we samenwerkingen tot stand te brengen.


Download_button_Aanpak .

We zijn Onafhankelijk, Analytisch, Wetenschappelijk en Creatief met een uitstekend begrip van het opereren in het bedrijfsleven. We streven ernaar om het meest professionele, kwalitatief hoogstaande onderzoeksbureau in ons marktsegment te zijn. Zowel bezien vanuit onze opdrachtgevers, als vanuit onze  medewerkers.

Supply Chain Optimalisatie (1)

Onze eerste pijler bestaat uit supply chain optimalisatie. Het betere rekenwerk. Hier gaan we op zoek naar mogelijke verbeteringen in de supply chain en maken daarbij gebruik van een keur aan modellen en technieken. Zoe beschikken we over netwerk optimalisatie modellen, voorraadmodellen, routemodellen, etc. Dit is onze kern competentie.

Image_OverOns_150_4  Image_OverOns_150_6  Image_OverOns_150_5

 Om onze opdrachtgevers te ondersteunen maken we gebruik van een keur aan modellen en technieken. Zie: Onze aanpak.

attach_add_blue20Button2

Supply Chain Synergie (2)

Onze tweede pijler richt zich op het vinden van synergie tussen bedrijven. Gaat het bij de eerste twee pijlers vooral om potentie binnen een bedrijf. Hier richten we ons op het mogelijk maken van samenwerking tussen bedrijven. Hier helpen we onze opdrachtgevers met het vinden van synergie, creëren we transparantie en dragen we alternatieven aan om de winstverdeling goed te organiseren en juridisch in te bedden.

Image_OverOns_150_9 Image_OverOns_150_8 Image_OverOns_150_7

We maken gebruik van een concreet stappenplan en tools en technieken om samenwerking mogelijk te maken.

attach_add_blue20Button

Waarom deze onderwerpen?

Waarom hebben we nu juist gekozen voor deze pijlers? Dat is eigenlijk vrij eenvoudig.  Wij zien drie duidelijke trends waar het bedrijfsleven mee om moet leren gaan en waar wij een rol kunnen spelen. De kern is dat onze opdrachtgevers te maken hebben met een enorme groei in informatie en complexiteit. De enorme hoeveelheid data die een bedrijf tegenwoordig moet verwerken en gebruiken om succesvol te zijn vraagt specifieke expertise en specialistische tools en technieken.

Img_ICO_Balk1Trend 1: Groei in data

Een eerste belangrijke golf waar we op zitten is de enorme groei in data die bedrijven te verwerken krijgen. Hadden bedrijven in 1922 ongeveer 260 Megabyte aan informatie in ordners en papieren. Tegenwoordig is dit 3 Terrabyte. Het equivalent van 3 flinke bibliotheken, of 600 DVD’s. En het groeit snel.

Img_ICO_Balk2Trend 2: Groei rekenkracht

Een tweede golf die we meemaken en bepalend is geweest voor onze propositie is de toegenomen rekenkracht. De zogenaamde Wet van Moore. Die  stelt dat het aantal transistors in een geïntegreerde schakeling elke 2 jaar verdubbelt. In 1965 voorspeld door Gordon Moore.

Img_ICO_Balk3Trend 3: Groei samenwerking

Een belangrijke impuls voor ons is de groei in samenwerking geweest. Meer en meer komt het naar voren dat samenwerking een serieuze optie wordt voor veel partijen. Deze ontwikkeling zal naar onze mening de komende jaren het veld domineren.

Onze historie

We zijn in 2007 met Argusi gestart en opende in datzelfde jaar ons eerste kantoor op Schiphol. Wij spreken het uit als Argus Eye. De fundering van ons bedrijf wordt gevormd door proefschriften. Van Frans Cruijssen en Bas Groothedde, die beide cum laude promoveerden op supply chain samenwerking. Vijf jaar geleden hebben ze hun baan opgezegd om samenwerking ook daadwerkelijk te realiseren en een bedrijf te bouwen dat zich specifiek op deze niche richt. In 2009 zijn we verhuisd van Schiphol naar Rotterdam en hebben we stap voor stap onze aanpak en methodes doorontwikkeld. Zoals blijkt uit ons track record hebben we inmiddels gewerkt voor een groot aantal mooie bedrijven. Dit heeft ons gesterkt in de gedachte dat er ruimte is voor onze inhoudelijke en specialistische aanpak. We groeien we gestaag door en hebben met ons tweede kantoor intrek genomen in Breda. Onze team is een mix van enthousiaste en ervaren logistieke experts en academici met sterke banden met nationale en internationale universiteiten. We zijn trots op onze universitaire achtergrond. In combinatie met onze uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven maakt dit een sterke combinatie.

Producten en diensten

Gebaseerd op onze ervaring van de afgelopen jaren hebben een bewuste keuze gemaakt om naast het leveren van diensten onze opdrachtgevers ook van concrete producten te voorzien. Producten waarvan het van te voren duidelijk is wat de toegevoegde waarde is, hoe het er uit ziet, wat er in opgenomen is en wat er niet in opgenomen is. Het zal duidelijk zijn dat onze kracht zit in de analyse, het creëren van transparantie en ondersteunen van besluitvorming. Implementeren en verandermanagement doen wij niet. Daar zijn anderen beter in.

Onderzoekers geen consultants

De consequentie van het gekozen profiel en bijbehorende producten en diensten is tevens dat we ons eerder onderzoeker voelen dan consultant. We halen de feiten boven tafel, creëren transparantie en gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak alvorens oplossingen aan te dragen. We zijn nieuwsgierig, onafhankelijk en kunnen goed rekenen. Zo simpel is het. Het is de nieuwsgierigheid en de drive om de puzzel op te lossen die ons drijft. Soms met een eenvoudige berekening, soms met een geavanceerd optimalisatie model.

We hebben ons bedrijf vernoemd naar Argus, de alziende reus uit de Griekse mythologie. De analogie daarachter is dat we een scherpe blik bieden op bedrijfsprocessen en zoeken naar verbeterpotentieel. In de Griekse mythologie was zijn volledige naam Argus PanOptes. Waar Pan staat voor “alles” en Optes voor “ziende”..

Argusi Academy

Verder zijn wij bezig met het opzetten van iets nieuws, een Argusi Academy! Deze Academy heeft als doel het trainen en ondersteunen van logistics professionals in het begrijpen van hun netwerk, netwerk design, netwerk optimalisatie en horizontale samenwerking. Dit willen we gaan doen door middel van een masterclass voor business analisten en ronde tafel avonden voor het management. Meer informatie over deze academy volgt later op deze website.

.

Onze mensen

Argusi bestaat uit een mix van enthousiaste en ervaren supply chain experts met een academische achtergrond en sterke banden met nationale en internationale universiteiten. We zijn trots op onze universitaire achtergrond. In combinatie met onze uitgebreide ervaring in het bedrijfsleven geeft dit een sterke propositie.

Total_Shot_G

.

Bekend van de volgende media

De afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan het vinden van een manier om veelal complexe supply chain systemen met elkaar te vergelijken, te optimaliseren en synergie te laten bereiken. De rode draad in onze aanpak is het creëren van transparantie. Dit dragen we breed uit en je kunt ons tegenkomen zijn in:

Logo_RTL_h50 Logo_FD_h50 Logo_BN_h50 Logo_VK_h50 Logo_LG_h50 Logo_NB_h50 Logo_SC_h50 Logo_SCD_h50

.

Bekend van de volgende congressen

Met name de laatste twee jaar hebben we een groot aantal aansprekende projecten gedaan en enkele mooie samenwerkingen tot stand gebracht. Op de onderstaande congressen en bijeenkomsten hebben we deze voorbeelden gepresenteerd en kun je ons tegenkomen:

Logo_ELA_h50 Logo_Logicon_h50 Logo_Eye4_h50 Logo_WCTR_h50 Logo_WL_h50 Logo_WMS_h50 Logo_ISTT_h50 Logo_Log_h50

.

Heb je een vraag?

Heb je een specifieke vraag of behoefte aan meer informatie over wat we doen of producten die we leveren, aarzel dan niet om ons een bericht te sturen.

Of direct onze hulp nodig?

Heb je behoefte aan directe ondersteuning aarzel niet om onze hulp in te roepen . We helpen je graag. Je kunt ons bellen, een mail sturen (contact@argusi.org) en je vindt ons op Facebook, Twitter of LinkedIn. Wil je ons volgen maak dan gebruik van de social media iconen hieronder. .

Postadres

Ceresstraat 15G 4811 CA Breda Nederland .

Bezoekadres

Ceresstraat 15G 4811 CA Breda Nederland

Telefoon

+31(0)85 485 7290 .    

This post is also available in: Engels

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+