Onze aanpak

Army knifeWe zijn goed in rekenen en analytisch van aard. Het is dan ook niet gek dat onze aanpak zwaar leunt op wetenschappelijke methoden en technieken en we gebruik maken van modellen en algoritmes om onze analyses kracht bij te zetten. Daarnaast is van groot belang dat het niet blijft hangen in concepten en ideeën. Uiteindelijk zal het zich in de praktijk moeten bewijzen. Dat is de reden waarom we de afgelopen jaren veel hebben geïnvesteerd in het opbouwen van onze supply chain informatie: markt informatie die gecombineerd met onze modellen en algoritmes een krachtige combinatie vormt. Aangevuld met professioneel projectmanagement en doordachte vormgeving trachten we onze opdrachtgevers optimaal te ondersteunen.

 

.

We zijn Onafhankelijk, Analytisch, Wetenschappelijk en Creatief met een uitstekend begrip van het opereren in het bedrijfsleven. We streven ernaar om het meest professionele, kwalitatief hoogstaande onderzoeksbureau in ons marktsegment te zijn. Zowel bezien vanuit onze opdrachtgevers, als vanuit onze medewerkers.

Ons gereedschap

Voor het uitvoeren van de projecten maken wij gebruik van een set van instrumenten, modellen en algoritmes. Afhankelijk van het vraagstuk zetten wij het meest geëigende instrument in. In de onderstaande lijst staan de belangrijkste tools op een rij. Dit betreft modellen die netwerken optimaliseren, voorraadhoogtes kunnen bepalen maar ook routekeuze vraagstukken kunnen oplossen.

Logo_GIS_h50 Logo_Ring_h50 Logo_Nestor_h50 Logo_DEA_h50 Logo_Lama_h50 Logo_LogicNet_h50 Logo_GS_h50 Logo_Inv_h50 Logo_Hub_h50

Een belangrijk uitgangspunt van ons bedrijf is dat we geen software pakketten verkopen en niet gebonden zijn aan het gebruik van een specifiek pakket.We zijn onafhankelijk. We kiezen die methode of aanpak die zich het beste leent voor het vraagstuk van onze opdrachtgever.

.

Professioneel projectmanagement

Naast dat we inhoudelijk gebruik maken van moderne instrumenten en hulpmiddelen, doen we dat ook bij ons projectmanagement. We gebruiken voor het monitoren en volgen van onze projecten moderne oplossingen zoals Basecamp, Statusboard, Roadmap en Unit4. Voor de beveiliging van onze online applicaties hebben de ondersteuning van Sucuri gezocht.

Logo_BC_h50 Project Logo_Unit4_h50 Logo_SB_h50 Logo_RM_h50 sucuri Tick

Wetenschappelijke basis

We komen voort uit de wetenschap en hebben daar geleerd hoe en wanneer modellen en technieken ingezet kunnen worden. En net zo belangrijk, wanneer niet. Het gat overbruggen tussen de wetenschap en de praktijk dat is uiteindelijk waarom we met ons bedrijf zijn begonnen. Frans Cruijssen en Bas Groothedde, die beide cum laude promoveerden op supply chain samenwerking hebben vijf jaar geleden hun baan opgezegd om samenwerking ook daadwerkelijk te realiseren.

.

Segmenteren en structuren

Samen met onze opdrachtgevers start een typisch project met het structuren van het probleem. Wat is de scope, welke producten, kanalen, bedrijfsonderdelen spelen een rol. Wij hebben een praktische aanpak waarbij we op systematische wijze alle kanalen in kaart brengen de drijvende krachten achter de supply chain identificeren.

Img_Aanpak_Symbols0Img_Aanpak_Survey3Img_Aanpak_Survey1Img_Aanpak_Ex1

f.

Kennis van de praktijk

Uiteraard is het belangrijk om niet alleen kennis te hebben van de technieken, tools en instrumenten. Je zult ook moeten weten hoe in de praktijk zaken georganiseerd worden. hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. We hebben inmiddels vele projecten uitgevoerd en geïmplementeerd. Juist de combinatie tussen praktijk en de kracht van de modellen maakt de waarde zo groot. Uiteraard is het belangrijk om niet alleen kennis te hebben van de technieken, tools en instrumenten. Je zult ook moeten weten hoe in de praktijk zaken georganiseerd worden. hoe weerbarstig de praktijk kan zijn. We hebben inmiddels vele projecten uitgevoerd en geïmplementeerd. Juist de combinatie tussen praktijk en de kracht van de modellen maakt de waarde zo groot.

.

 

Img_ICO_Niche

Specialistische kennis

In al onze projecten zit een stevige rekenkundige component. Optimalisatie, het uitrekenen van een business case, voorraad bepaling, ga zo maar door. We hebben bewust gekozen om juist op aspect te specialiseren. Specialisten op het gebied van supply chain optimalisatie en synergie. De noodzakelijke kennis van de markt halen we uit onze Supply Chain Informatie pijler.

Img_ICO_Praktijk

Vertaling naar implementatie

Zoals gezegd zijn we specialisten. Rekenmeesters. En daar ligt onze kracht. Puur door onze ervaring met verbeterprojecten in de supply chain zijn we in staat om onze opdrachtgevers te helpen om een goede vertaling te maken naar de implementatie van de voorgestelde verbeteringen en kunnen indien nodig partijen aandragen die dit als hun kerncompetentie beschouwen.

Img_ICO_Reken

Rekenmeesters

We worden ook wel gezien als rekenmeesters. We beschouwen het een beetje als een geuzennaam. We zien dat er in veel projecten behoefte is aan objectiviteit en iemand die in hoge druk projecten en samenwerkingen transparantie kan creëren. Die in gespannen situaties feiten presenteert. Dan is het prettig om een partij te hebben die juist dat aspect goed beheerst.

De kunst van het visualiseren

De belangrijkste stap in ieder project het in kaart brengen van de huidige situatie. Wat doen we nu? Waar zitten onze klanten, locaties, volumes, fabrieken. Wat is de structuur van ons huidige netwerk? De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd in het visualiseren van supply chains om onze opdrachtgevers te helpen in het vinden van potentie.

Image_OverOns_150_4 Image_OverOns_150_5

We zijn dan ook in ieder project op zoek naar dat ene plaatje, die ene doorsnede. Die helpt om de complexiteit terug te brengen tot de essentie en die het beslissingsproces echt ondersteund.

Creëren van Transparantie

Het visualiseren van de supply chain en netwerk is iets waar we veel ervaring mee hebben en wat steeds belangrijker wordt. Analytics en visualiseren van Bigdata raken steeds meer ingeburgerd

Image_OverOns_150_7 Image_OverOns_150_8

De kennis en kunde die wij hier in de loop der jaren hebben opgebouwd gebruiken wij in al onze projecten en stellen de technieken ter beschikking aan onze opdrachtgevers.

 


This post is also available in: Engels

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X