Philips en Hunter-Douglas starten samenwerking

Op maandag 4 april 2011 hebben Philips Lighting Roosendaal en Hunter Douglas een eerste gezamenlijk transport naar Engeland uitgevoerd. Dit transport markeert het begin van een proefperiode waarin de beide bedrijven een lange termijn samenwerking willen ontwikkelen.

Het combineren van de zendingen naar Engeland zal leiden tot een reductie in voertuigkilometers en daarmee tot kostenvoordelen en vermindering van schadelijke CO2 uitstoot. Bovendien kan er een hogere efficiëntie behaald worden in zowel de collectie- als de distributieroutes waardoor levertijden afnemen en een hogere service geboden wordt voor een lagere prijs. De komende weken zullen de operationele resultaten van de samenwerking bekend worden. DFDS, de huidige dienstverlener van Hunter Doulas, voert de transporten uit.

Het project is gestart met een gedetailleerde analyse van de transportstromen van beide bedrijven naar Engeland. Beide partijen hebben wekelijkse zendingen naar de ‘Midlands’ (centraal Engeland). De zendingen van Hunter Douglas zijn voornamelijk lange en zware zendingen en nemen veel laadmeters in beslag. De Philips lampen worden op pallets vervoerd en zijn veel lichter. In de proefperiode evalueren de partners de beste methode om de goederen te combineren. In eerste instantie wordt bekeken of en hoe de goederen het beste in één vrachtwagen gepast kunnen worden, zonder stapeling. De volgende fase is het verhogen van de beladingsgraad door het stapelen van de Philips pallets op de pakketten van Hunter Douglas.

Philips Lighting Roosendaal en Hunter Douglas zijn beiden deelnemers aan de ‘bundelingsvijver” van het project “Doorbraak Bundeling Goederenstromen”. De deelnemende bedrijven hebben een gezamenlijke interesse in het bundelen van transportstromen. Gedurende het project worden bedrijven aan elkaar voorgesteld en nieuwe samenwerkingen en bundeling geïnitieerd. Philips Lighting en Hunter Douglas zijn aan elkaar gekoppeld op basis van hun productkarakteristieken en zendingsprofiel. Philips Lighting verzendt verschillende typen verlichting vanuit Roosendaal naar bestemmingen in Europa. Hunter Douglas is marktleider in raambekleding (met merken zoals Luxaflex). De Europese markt wordt bediend vanuit het distributiecentrum in Oudenbosch.

Ja, ik ontvang graag meer informatie

Als je meer informatie wilt over dit onderwerp vragen we je om onderstaande vragen in te vullen en aan te geven wat je precies wilt weten. We zullen onze uiterste best doen om je vraag te beantwoorden.

This post is also available in: Engels

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X