Supply chain mapping: symbolen set

Eén van de eerste stappen in al onze projecten is het begrijpen van de huidige logistieke processen en kanalen. Om meer inzicht in de logistieke keten te verkrijgen beginnen we met het in kaart brengen van de keten. Hierdoor komen we tot een gemeenschappelijk inzicht in activiteiten, goederenstromen, informatie en interactie tussen de actoren. Hiervoor gebruiken we een set van symbolen en iconen.

Perspective-Flyer-Mockups

In een poging om deze symbolen te standaardiseren hebben we een set van iconen ontwikkelt die activiteiten, objecten en locaties symboliseren. Deze set is nu beschikbaar om te downloaden en gebruiken. In bovenstaande figuur een typisch voorbeeld van een representatie van een logistieke keten in symbolen. De verzameling van symbolen is beperkt en wellicht mis je sommige activiteiten of objecten. Als dat het geval is, laat het ons dan weten en we zullen de aanvullende symbolen toevoegen. Op deze manier hopen we een begin te maken met een gestandaardiseerde aanpak voor het in kaart brengen van logistieke ketens.

Download de symbolen

DL_CO3

In dit document staat een beschrijving van de aanpak en worden enkele voorbeelden gegeven van de wijze waarop wij de symbolen gebruiken. De symbolen zijn te downloaden in visio-formaat en in een powerpoint.
Versie: 2012.0221A
Pagina’s: 9
Taal: Engels

Vul de onderstaande gegevens in en de download start direct in een apart venster.

Als je toevoegingen of suggesties voor de verzameling symbolen hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Of, beter nog, stuur ons jouw dataset en we voegen de symbolen toe, uiteraard met bronvermelding. We hopen dat deze inspanning zal resulteren in een uitgebreide en algemeen geaccepteerde verzameling symbolen.

 

 

 

This post is also available in: Engels

Tags:, , ,

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X