De warehouse benchmark

In navolging van onze populaire transport benchmark zijn we in 2011 gestart met het benchmarken van warehouse kosten en prestaties. Momenteel kunnen op maar liefst 51 indicatoren locaties vergelijken en kunnen we inzicht verschaffen in de wijze waarop er binnen verschillende sectoren gepresteerd wordt. We hebben hard gewerkt aan een methode die niet alleen een vergelijking maakt tussen de kosten en verschillende kwalitatieve kenmerken, maar ook in staat is om aan te geven waarom een bepaalde locatie beter scoort dan de andere.

De truc is natuurlijk om daadwerkelijk een goede vergelijking te maken. Appels met appels vergelijken. Het op een betrouwbare manier vergelijken van locaties is onmogelijk als er geen rekening gehouden met zaken als temperatuurzones, gevaarlijke stoffen, automatisering, type product, mechanisatie en ga zo maar door. Vandaar dat we afgelopen jaar erg veel tijd hebben geïnvesteerd in het ontwikkelen van een doortimmerde systematiek die het mogelijk maakt om prestaties van warehouses werkelijk goed te kunnen vergelijken.

..

Maar we zijn nog 1 stap verder gegaan. Is het ook mogelijk om verbanden te leggen? Is het mogelijk om een verklaring te vinden voor het feit dat sommige locaties een aanzienlijk hogere output hebben dan andere? Goedkoper zijn? Een hogere fillrate hebben? Komt dat door de aanwezigheid van een WMS, het gebruik van Voice-picking, of heeft het te maken met het aantal werknemers per vierkante meter? . . .

Met gepaste trots kunnen we zeggen dat ons dat gelukt is. Door een uitgebreide vragenlijst, kwalitatief zeer hoogwaardige informatie, een dataset die groot genoeg is en krachtige evaluatie techniek zijn we in staat om daadwerkelijk verbanden te leggen. Hierdoor kunnen we niet alleen objectief de prestatie van een warehouse meten en rapporteren en leveren we in een overzichtelijke rapportage 51 prestatie indicatoren op.

Het proces is eenvoudig. De invoer bestaat uit het invullen van een lijst waarin het warehouse dat gebenchmarked moet worden de maat wordt genomen. Ongeveer 110 dimensies en karakteristieken moeten worden ingevuld. Dit vraagt best een aanzienlijke inspanning maar dit is absoluut noodzakelijk om daadwerkelijk een goed vergelijk te kunnen maken en ook binnen de eigen sector uitspraken te kunnen doen. Zo voorkomen we dat we een warehouse met alleen palletplaatsen vergelijken met een locatie waarin vriezers, koelingen en conveyors staan opgesteld.

We vragen u om het enquete formulier in te vullen dat bestaat uit een 110 dimensies. He tis dus nogal een klus om in te vullen. Echter dit is noodzakelijk om ook daadwerkelijk in staat te zijn om een goede vergelijking te maken. Overigens leert de ervaring dat deze informatie over het algemeen goed te achterhalen valt.

Heeft u interesse in de benchmark en wilt u meer informatie dan kunt u een informatie pakket aanvragen door enkele vragen in te vullen. U kunt ons natuurlijk ook bellen op onderstaande nummer. Wij staan u graag te woord. Een email sturen kan natuurlijk ook.

  


Ja, ik wil graag meer informatie ontvangen

Graag willen we je vragen om een paar velden in te vullen zodat we je de informatie kunnen sturen. Je ontvangt dan een uitgebreide beschrijving van de benchmark en een voorbeeld van de resultaten. Mocht je interesse hebben in onze nieuwsbrief dan kun je dat hieronder aangeven.

 

 

 

This post is also available in: Engels

Tags:, , ,

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X