Benchmarken van Express tarieven

Waar staan we vergeleken met anderen? Een belangrijke maar moeilijk te beantwoorden vraag als het gaat om express tarieven. Niet zozeer de consumenten tarieven, daar zijn allerlei goede vergelijkingspagina’s voor. Nee, de tarieven die u hebt onderhandeld in een contract.  Hoe vergelijkt u deze? Dat is precies de vraag die wij beantwoorden.

Op basis van werkelijke tarieven, per service, per land, per gewichtscategorie, zijn wij in staat om een nauwkeurige vergelijking te maken van uw tarieven: ten opzichte van het gemiddelde, het gemiddelde in uw sector, en ten opzichte van de best waargenomen tarieven. Maar het blijft niet bij het vergelijken van de tarieven alleen. Omdat we iedere zending, met zijn eigen karakteristieken, simuleren kunnen we ook een getal geven van potentiële besparingen. We maken dus geen vergelijking op basis van gemiddelde volumes, of totalen. Nee, we berekenen voor ieder afzonderlijk pakketje opnieuw wat de kosten geweest zouden moeten zijn..

 

Alle dienstverleners

Op basis van werkelijke tarieven, per service, per land, per gewichtscategorie, zijn wij in staat om een nauwkeurige vergelijking te maken van uw tarieven: ten opzichte van het gemiddelde, het gemiddelde in uw sector, en ten opzichte van de best waargenomen tarieven. Maar het blijft niet bij het vergelijken van de tarieven alleen. Omdat we iedere zending, met zijn eigen karakteristieken, simuleren kunnen we ook een getal geven van potentiële besparingen. We maken dus geen vergelijking op basis van gemiddelde volumes, of totalen. Nee, we berekenen voor ieder afzonderlijk pakketje opnieuw wat de kosten geweest zouden moeten zijn.

Een eenvoudig overzicht

Onze dataset bevat alle grote international carriers met daarnaast ook de nationale express dienstverleners in Europa. Dit is uiteraard van groot belang om een goede vergelijking te kunnen maken. De diensten die zijn opgenomen zijn onder andere Next Day, Pre9, Pre10, Pre12, Economy.Waarbij we zoals gezegd een vergelijking maken met het gemiddelde tarief per service, gewichtsklasse, per land; het gemiddelde binnen een sector (wederom per service niveau, gewichtsklasse, per land) en het gemiddelde van de top 5% tarieven. Gepresenteerd in een eenvoudig overzichtelijk schema.

Toeslagen?

Naast de tarieven per gewichtsklasse en service niveau vergelijken we ook de toeslagen die in ieder contract zijn opgenomen en zoals bekend een grote invloed kunnen hebben op de uiteindelijke kosten. Een greep uit deze toeslagen (surcharges) zijn de bekende brandstoftoeslag, de veiligheidstoeslag, droogijs, etc.

 

Aanvullende informatie

DL_Express

In dit document wordt de methodiek van de express benchmark uitvoerig toegelicht. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de wijze waarop we de resultaten presenteren.
Versie: 2012.0221A
Pagina’s: 20
Taal: Engels

Vul de onderstaande gegevens in en de download start direct in een apart venster.

This post is also available in: Engels

Tags:, ,

Follow us on LinkedIn for news on Jobs openings
Google+
X
X